Centrum for vækst og visioner

TRAFIKINFO | Ombygning Afkørsel 61

Kære Modtager
 
 

Så er der en uge til ombygningen af afkørsel 61 går i gang

 
Mandag d. 29. april starter ombygningen af afkørsel 61 Taulov. 
Projektet kører frem til november 2025. Hvad der påvirkes i Fase 1 findes længere nede. 

Baggrund for projektet

For at mindske trængsel og kø ved Taulovmotorvejen skal tilslutningsanlæg 61 ombygges til et dynamisk ruderanlæg. Her byttes der om på kørselsretningerne for at sikre konfliktfri venstresving ned mod motorvejen og samtidig skabe bedre plads til trafikanterne i alle retninger. Anlægget bliver det andet af sin slags i Danmark, og det første hvor også cykler skal ledes igennem ruderanlægget.

Projektet er et samarbejde mellem Vejdirektoratet og Fredericia Kommune.

Kommunikation under projektet

Udover pressemedelelser via Vejdirektoratet og Fredericia Kommunes normale kommunikationskanaler, kommer vi i Business Fredericia også til at sende information via vores nyhedsbreve, så at I som medlemmer løbende bliver opdateret på projektet. 

HVORFOR? Fordi at trafikomlægningen i perioder vil påvirke hele området, ikke kun ude i Taulov.

I kan følge projektet løbende på Vejdirektoratets hjemmeside: https://www.vejdirektoratet.dk/projekt/ombygning-af-tilslutningsanlaeg-ved-taulov/nyheder

Her kan I også finde kontaktpersoner ved Vejdirektoratet. 

Vi sender nyhedsbreve og laver opslag, op imod projektet går ind i nye faser eller ved ændringer.

Lokal Entreprenør skal stå for projektet 

Vejdirektoratet har tildelt entreprenør CJ Anlæg ombygningsopgaven. 

”Danmarks nye dynamiske ruderanlæg skal bygges af entreprenør CJ Anlæg, der holder til i Fredericia. Så der er tale om en entreprenør, som skal bygge i deres lokalområde. I de kommende år har Vejdirektoratet rigtig mange projekter rundt om i hele landet, og det er et fokusområde for os at sørge for, at mange forskellige entreprenørvirksomheder kan byde på vores udbud. Det er lykkedes i dette projekt, hvor vi har skrevet kontrakt med en entreprenør fra lokalområdet,” siger projektleder Ditte Bøgh Asaa, Vejdirektoratet.

Entreprenøren er i gang med sin planlægning og begynder anlægsarbejdet den 29. april 2024.

Projektet udføres i samarbejde med Fredericia Kommune.

Læs hele pressemedelelsen fra Vejdirektoratet her:

https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/13806275/lokal-entreprenor-skal-ombygge-tilslutningsanlaeg-i-taulov?publisherId=13559844&lang=da

 

FASE 1 - Ny Adelvej og Europavej

Ny Adelvej: I projektet skal Adelvej omlægges så den går på der hvor rundkørslen ved Dronningenskvarter er i dag. Adelvej lukkes ikke før end den nye vej er klar og trafikomlægninger i projektet er afviklet.

 

Europavej: Allerede på mandag d. 29/4 går ledningarbejdet i gang på Europavej. Der vil være omlægning i området hvor henholdsvis kun det nordgående og sydgående spor er åben mellem Skærbækvej og Børupvej, da svingbanerne skal udvides i begge sider. Første omlægning vil være d. 28. juni - 22. august 2024 som vist på nedenstående billede. NB. vi skriver ud igen lige inden opstart af den del af fasen.

 
 

 

Følg Business Fredericia på de sociale medier

Følg Business Fredericia, og vores nyheder til og om erhvervslivet i Fredericia på LinkedInFacebook og Instagram.
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet