Centrum for vækst og visioner

Nyhedsbrev nr. 3 | Januar 2024

Kære Modtager
 
 

Nytårskuren 2024 i Eksercerhuset var et tilløbsstykke

Sommerhilsen fra Kristian Bendix Drejer

Mere en 600 erhvervsfolk trodsede det blæsende januarvejr og mødte op til Business Fredericia og Fredericia Kommunes nytårskur den 24. januar. Eftermiddagen bød på en rigtig god mulighed for netværk, hvilket mange benyttede sig af. Visitkort skiftede hænder og kaffeaftaler blev indgået.
 
De over 600 erhvervsfolk ønskede godt nytår og lyttede til taler af Borgmester Steen Wrist og Formand for Business Fredericia, Bent Jensen – sidstnævnte med en opfordring til at tale byen op og huske på, hvor godt det går i Fredericia. ”Lige om lidt bliver I spurgt om en hel række ting fra Dansk Industri. Husk nu, hvor godt det faktisk går. Vi har fået fjernet dækningsafgiften, der er et flot samarbejde med byrådet, og der er gjort et stort arbejde for at yde en god service til os” sagde Bent Jensen.
 
Herefter var det Erhvervsdirektør Kristian B. Drejer som fik mikrofonen - her motiverede han på fineste vis vinderen af erhvervsprisen 2023. Prisen gik denne gang til Energy Cool ApS og de fik bl.a. følgende ord med på vejen:
 
"Virksomheden er på forkant med udviklingen på verdensplan, er meget innovativ og har taget den grønne omstilling til sig længe før andre. Ja ofte ser virksomheden en udvikling 5-10 år ude i horisonten.  
 
Virksomheden engagerer sig kraftigt i CSR-arbejdet lokalt, og har et menneskesyn, hvor der er plads til alle.

Der er fokus på miljø, økonomisk vækst og menneskers adfærd. Man kan altid teste en god idé af hos dem. Entrepreneurship er et udtryk som er rigtig dækkende for denne virksomhed. Virksomheden sikrer, at Fredericia for alvor er kommet på den nationale og internationale scene.

Henrik Thorsen er idémanden bag Center Danmark, som har gjort en kæmpe indsats for, at et nyt innovationshub har set dagens lys i Fredericia, hvor Danfoss, Google, Microsoft og Schneider Electric er gået sammen om at skabe Net Zero.

Virksomheden har netop bygget første nye grønne konceptfabrik, som skal kopieres rundt i hele verden til produktion af små grønne datacentre.

Andre har også fået øjnene op for, at der her gror noget særligt - virksomheden har netop modtaget DI Trekantområdets Initiativpris i 2023."
 
Endnu engang stort tillykke.
 
Kristian B. Drejer
Erhvervsdirektør 
 

 

Hvem skal have Iværksætterprisen 2023?


Business Fredericia indstiftede i 2022 Iværksætterprisen. Prisen skal nu uddeles for 3. gang, og det sker ved Business Fredericias generalforsamling den 14. marts.

Prisen uddeles til en virksomhed/iværksætter som er hjemmehørende i postnummer 7000, og har et cvr. nummer som er max 5 år gammelt.

Modtageren af Iværksætterprisen får et diplom, et kunstværk/maleri af en lokal kunstner, samt et kontant beløb på kr. 5.000,00.

Se kriterier og hvordan du indstiller en kandidat til Iværksætterprisen 2023 her.

Vi glæder os til at modtage mange motiverede indstillinger til Iværksætterprisen.  

 

Nyt samarbejde mellem Erhvervsplaymakeren hos Business Fredericia og Fredericia Kommune

Nyt samarbejde mellem Erhvervsplaymakeren hos Business Fredericia og Fredericia Kommune.

Skal du og din virksomhed være med i en ny beskæftigelsesindsats for unge mellem 18 – 29 år. Indsatsen hedder NExTWORK, og det er de unge der vælger, hvilken virksomhed, de vil i praktik hos.

Som deltagende virksomhed kræver det derfor blot, at I vil stille op til et MatchEvent, når I har mulighed for at tilbyde en praktik. Matchevent foregår 8 – 10 gange pr. år, tager ca. 2 timer og der er ingen forberedelse.

Læs mere her.

Kontakt erhvervsplaymaker Ruth Axø på telefon 2060 3660 eller på mail ra@businessfredericia.dk

 
Nye medlemmer

BILFINGER DANMARK A/S BUSINESSWISE Agency
CEON Denmark ApS Ebdrups Bageri
Gebenna ApS KJ TAGMONTAGE ApS
Metal Lillebælt
Museum Fredericia  
OptimerNu
Pilgaard Management 
Trapholt V-R Gruppen Forsikringsmæglere 
 
Følg Business Fredericia på de sociale medier

Følg Business Fredericia, og vores nyheder til og om erhvervslivet i Fredericia på LinkedInFacebook og Instagram.
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet