Centrum for vækst og visioner

Nyhedsbrev nr. 11 | September 2023

Kære Modtager
 
 

Tak for opbakningen til Vækst & Ledelse 2023


Omkring 200 erhvervsfolk fra lokalområdet var den 14. september samlet til Vækst & Ledelse 2023 i Erritsø Idrætscenter.
 
Indledningsvist bød dagen på pre-oplæg fra Lederne, som for år tilbage fødte ideen til Lederalliancen - et program som giver nogle af de omkring 43.000 unge, som hverken er i job eller uddannnelse, fodfæste i dagligdagen og som gennem en virksomhedsleder bliver håndholdt og introduceret til arbejdsmarkedet.
 
Desuden et pre-oplæg i form af en guidet bustur i Fredericia, hvor deltagerne kom helt tæt på den erhvervsudvikling som Fredericia har været igennem de sidste 8 år.
 
Konferencier Nina Munch-Perrin indledte kort inden Fredericias Borgmester Steen Wrist, fik ordet og bød deltagerne velkommen til konference og til Frederica.
 
Konfrencens overordnede tema om fremtidens ledelse havde indlæg af fremtidsforsker, Lasse Jonasson, som redegjorde om fremtidig ledelse udfra et forskningsmæssigt perspektiv - herefter kom Jette Radich Thunbo, Sallling Group og gav sit bud på praktisk ledelse af generationer, samt eksempler på muligheder og udfordringer.
 
Afslutningsvis fik vi en indføring i hvorledes Monjasa, som en international virksomhed, i samarbejde med NGO'en FANT designer ledelsesprogrammer for deres nuværende og fremtidige ledere.
 
Sådan en konference kommer ikke i stand uden gode samarbejdspartnere - derfor en stor tak til - Lederne - Google - Co & Paagaard - ADP - Experience Fredericia - Human House.
 
Vi håber at se jer alle igen til næste år! - Dato for Vækst & ledelse 2024 offentliggøres inden 1. november 2023.
 
Slides og præsentationer fra årets indlægsholdere vil inden for nogle dage kunne findes på vores hjemmeside:

www. businessfrederica.dk  
 

 

Fredericia Shopping byder på "liv" i bymidten i efterårsferien


Fredericia Shopping og Visit Fredericia har i fællesskab sat et program sammen, der kan skabe liv i midtbyen i løbet af efterårsferien. Aktiviteterne er gratis og til glæde for både lokale fredericianere og besøgende udefra.
 
Lørdag d. 14. oktober lægger vi ud med Blæserbanden, der sørger for en festlig og humoristisk musikoplevelse, når de bevæger sig rundt i gaderne og spiller swing og jazz musik. Samme dag vil børnene kunne deltage i den store trylleskole på Rådhuspladsen, når den kendte tryllekunstner Sune Lillebroe Hansen, lægger vejen forbi Fredericia.
 
Torsdag d. 19. oktober, vil et område af Danmarksgade blive omdannet til en minigolfbane, hvor hele familien kan hygge sig og tage en gratis dyst i minigolf.
 
Fredag d. 20. oktober, kan alle der har lyst komme til græskar udskæring på Rådhuspladsen. Samtidig med vil man kunne opleve Mr. Pumpkinman og Mummi Mumie, som er et kæmpe græskar og Mumie, der prøver at skabe (u)hygge i gaderne.
 
Vi forsætter med hyggen lørdag, hvor alle der har lyst kan komme ned på Rådhuspladsen og bage snobrød og riste skumfiduser. Samtidig er det muligt at lave en sød krea-ugle, som man kan tage med hjem.
 
Lokale aktører byder også ind med aktiviteter i løbet af ferien, som bidrager til en rigtig hyggelig efterårsferie i Fredericia. Hele programmet for efterårsferien kan ses her.

 

Bestyrelsesnetværk


I Business Fredericia driver og faciliterer vi en del netværk - denne gang vil vi gerne slå et slag for vores bestyrelsesnetværk.

Netværket har fokus på at give inspiration, læring og udvikling i form af erfaringsudveksling om at arbejde professionelt i virksomhedsbestyrelser. Endvidere skal netværket skabe gode og tætte relationer blandt netværkets deltagere.

Målgruppen er primært erhvervsfolk fra trekantområdet, der allerede nu arbejder professionelt i bestyrelser eller har som ambition at komme til det inden for kort tid.

Netværket mødes 10 gange om året; 6 formelle og tematiserede møder og 4 uformelle frokostmøder.

Har du interesse i at høre mere om netværket, så er du velkommen til at kontakte chefkonsulent Stephen Bihl på telefon 92150127 eller på mail sb@businessfredericia.dk   
                                                    

 

Stadig mulighed for at få støtte til den videre udvikling af din virksomhed

 

Har du også hørt om de forskellige muligheder, som virksomheder har, for at få støtte til den videre udvikling af forretningen? Og tænker du også at de forskellige programmer og muligheder kan være udfordrende at navigere rundt i? Hvordan fungerer støtten? Hvem kan søge? Hvornår kan jeg søge?

Fortvivl ikke, for i Business Fredericia kan vi hjælpe, vejlede og guide dig til de rigtige programmer og til de rigtige eksterne rådgivere.

Af aktuelle programmer kan nævnes:

Virksomhedsprogrammet - her er der mulighed for i resten 2023 at få nogle af sine udviklingsomkostninger dækket.

SMV Eksport - Gratis "Go2market" - workshops.

SMV Vækstpilot - åben for løbende ansøgninger og få dækket 50% af lønomkostningerne til en medarbejder i 6 måneder.

SMV Digital - åbner hhv. 2. oktober for robotteknologi og 6. november for investering- og understøttende rådgivning.

SMV Pro - åben for løbende ansøgninger til rådgivning om strategi og forretningsudvikling.

SMV Grøn - rådgivning, investering og kompetenceudvikling indenfor grøn omstilling.

Er du blevet nysgerrig på mere information om de forskellige muligheder og hvordan du kommer videre, så kontakt Erhvervskonsulent Maria Bajer Clausen på telefon 92150128 eller på mail mbc@businessfredericia.dk

 

 
 
ARRANGEMENTER 

Fremtidens arbejdskraft – Google Data Center Expo & Bæredygtigheds Tur 2023

Business Fredericia Golf - og Netværksdag - SAVE THE DATE

Hvor bor internettet og hvilke muligheder rummer digitalisering?

28. og 29. september forsøger Google at give nogle bud, når deres europæiske data center expo tur gæster Fredericia. Der bydes velkommen til to spændende dage med mange forskellige arrangementer

Fredag den 29. september 2023 kl. 10.00 - 11.45. Læs mere her. 
 

Digital Decarbonisering – Google Data Center Expo & Bæredygtigheds Tur 2023

Vækst & Ledelses konferencen

Du inviteres til at slutte din fredag af med at få inspiration og viden på hvordan digitalisering spiller ind i målet om at blive CO2 neutrale frem mod 2050.

Fredag den 29. september 2023 - kl. 13.00 - 14.45 - Læs mere her. 

 

Go' Morgen med Business Fredericia

Business Fredericia Golf - og Netværksdag - SAVE THE DATE

På dette Go' morgenmøde får vi besøg af Mind Your Own Business, der fortæller om tankerne bag initiativet og hvad det har udviklet sig til.

Siden 2010 har MIOB engageret 764 drenge fra udsatte boligområder til at etablere 87 microvirksomheder - i Fredericia er den seneste microvirksomhed CheapStock - se deres video her

Tirsdag den 3. oktober 2023 kl. 7.45 - 9.15 Læs mere og tilmed dig her. 

 

En guidet bustur ud i Fredericias erhvervsudvikling

Vækst & Ledelses konferencen

Energi og Klimaforum inviterer på "Energy Crawl"

Fredericia er et knudepunkt på Danmarkskortet - også når det gælder grøn omstilling. Det ses eksempelvis indenfor den teknologiske udvikling af brint og grønne brændsler, infrastruktur og degitalisering til fremtidens energisystem.
 
Torsdag den 12. oktober, kl. 7.30 - 9.30 læs mere her.

 

 

Boost din forretning med kunstig intelligens (AI)

Vækst & Ledelses konferencen
Velkommen til et inspirerede og informativt foredrag om, hvordan du kan øge indtjeningen i den forretning med at udnytte Kunstig Intelligens (AI)
 
Torsdag den 26. oktober, kl. 7.30 - 9.30 - læs mere her.
 

Nye medlemmer
JDKF (Japansk - Dansk Kultur Forening)   Joyce Kloster
Kirkholm Maskiningeniører A/S   Neglelogen V/Ditte Harbæk
Sanne Holst   SKÆRBÆK SMEDE- OG MASKINVÆRKSTED ApS
   
   
   
 
Følg Business Fredericia på de sociale medier

Følg Business Fredericia, og vores nyheder til og om erhvervslivet i Fredericia på LinkedInFacebook og Instagram.
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet