Centrum for vækst og visioner

Nyhedsbrev nr. 7 | Juni 2023

Kære Modtager
 
 

Sommerhilsen fra erhvervsdirektøren

Sommerhilsen fra Kristian Bendix Drejer

 

Vi begyndte 2023 med betydelig fokus på stigende inflation og spekulationer om en forestående økonomisk krise. Dertil kom den overvældende tilstedeværelse af krigen i Ukraine i vores mediebillede, hvor vores lokale virksomheder trådte i karakter og gav en hjælpende hånd til de mange ukrainske flygtninge. 

Ser vi tilbage på årets første halvdel, er det tydeligt, at resultatet har oversteget forventningerne. Inflationen er aftaget, vores danske økonomi fremstår robust, og forretningen kører på højtryk. Selvfølgelig er det ikke alle brancher, der har blomstret, men overordnet set er billedet positivt. Vi kan med glæde konstatere, at byen har haft stor succes med sommerrock, specielt vores butikker, hvilket vi er utroligt taknemmelige for. Årets første seks måneder har også budt på mange spadestik, introduktionen af nye virksomheder, skabelsen af nye arbejdspladser, og generelt en stor anerkendelse af Fredericia fra virksomhederne. 

Vi fortsætter ufortrødent vores intensive arbejde inden for vores fokusområder. Aktuelt er vi proaktive inden for Energi- og klimaområdet. Vi stræber efter at placere Fredericia i centrum for Power-to-X, energi i al almindelighed, og især den grønne omstilling. Dette arbejde spiller i en bemærkelsesværdig grad sammen med vores primære fokusområder, nemlig Transport og Logistik. Vi arbejder i øjeblikket med at udvikle intelligente løsninger, samtidig med at transportsektoren gradvist bliver grønnere. Når jeg er ude blandt jer, mærker jeg tydeligt denne optimisme og ønsket om at bidrage til Fredericia's grønne transformation. 

Det er helt utroligt. Foran os ligger mange indsatsområder, som vi skal forstærke og arbejde med. Vi har set et fald i iværksætteraktiviteterne i hele landet, og det motiverer os til at fokusere ekstra på dette område, så vi kan sikre, at fremtidens iværksættere også kommer fra Fredericia. 

Som organisation står vi stærkt og er klar til at tage hul på anden halvdel af 2023, med mange medlemmer og en solid opbakning til vores arbejde, strategi og arrangementer. For dette vil vi gerne sige tak. 

Selvfølgelig er vi aldrig helt i mål, og der er stadig mange samtaler at føre, men husk på, at vi altid er klar til at lytte og samarbejde. Vi er her for vores medlemmer.

God sommer til jer alle.

Kristian B. Drejer
Erhvervsdirektør

 

 

Sommerrock & Open by Night 2023

Sommerrock & Open by Night 2023

 

Fredericia summede af liv og festlig stemning, da årets Sommerrock & Open by Night 2023 blev afviklet.

Sikke en fest! Fredericia oplevede et brag af en fest, da den årlige Sommerrock & Open by Night løb af stablen fredags d. 2. juni. Tusindvis af lokale fredericianere og gæster udefra fyldte gaderne og bidrog til, Sommerrock blev en succes.

Fredericia Shopping ønsker at sende en kæmpe tak til alle der bakkede op om arrangementet. Med musikken som omdrejningspunkt for festlighederne bød Sommerrock på et alsidigt musikprogram med en bred vifte indenfor pop og rock, som blev leveret af lokale og nationale kunstnere. Det var lige fra de dygtige elever fra Den Kreative Skole og Kirstinebjerg Skolen, som sørgede for god stemning i Vendersgade - til de mere rutinerede musikere og bands, der sikrede en festlig stemning på de øvrige 7 scener rundt om i byen.

Der var en utrolig stemning hele vejen rundt. Publikum var i højt humør, energien var smittende – og stemningen blev yderligere forstærket af det fantastiske vejr.

Butikkerne stod klar med gode tilbud og smil på læberne allerede fra kl. 10, hvor dørene blev slået op til dagens Open by Night. Allerede fra morgenstunden summede byen af liv og glade købelystne kunder, og det fortsatte lige til kl. 22, hvor butikkerne efter en vellykket dag kunne lukke ned. Byens caféer og restauranter var også ovenud tilfredse med dagen, og takker for den opbakning, de fik fra alle de festglade gæster.

Vores mål var at skabe en byfest med hjertet af bymidten som vært, og det må vi sige er blevet indfriet.

Ingen Sommerrock uden sponsorer, lokale aktører, frivillige og gæster, der alle har bidraget til at dagen kunne afvikles med succes. Vi er meget taknemmelige.

 

 

Sommer i Fredericia

6. juli Garden

 

Visit Fredericia har i år lavet et sommerprogram, der tilgodeser både de store og små gæster. Til de mindste sommergæster, kan der købes en lille rygsæk med sjove opgaver, der omhandler Fredericia, i rygsækken er der ligeledes et lille trægevær. De lidt større kan købe en fin opgavebog, der tager udgangspunkt i Fredericias historie. Begge dele vil blive solgt i udvalgte butikker i Fredericia.

Det er også muligt at få en sejltur med Aventura i Lillebælt – som er et lille træskib, der sejler mellem Fredericia og Middelfart. De gæster, der ligger til i Fredericia, tilbydes at deltage i en skattejagt i Fredericia, der ender ud med muligheden for at vinde et gavekort til Fredericia Shopping.

Fredericia Shopping og Visit Fredericia har ligeledes arbejdet sammen om aktiviteter, der kan skabe stemning i bymidten alle lørdage i juli måned.

Udover de sommerferieaktiviteter, der går igen hele sommeren vil det være muligt at deltage til gratis arrangementer, som blandt andet Cirkelbroskoncerter, Fæstningsdagene mv.

Fæstningsdagene

Traditionen tro fejre Fredericia 6. Juli-dagene i uge 27. I år vil gæsterne kunne opleve nye tiltag i programmet. Her kan blandt andet nævnes vægtere, der kommer rundt i gaderne, og muligheden for at opleve landsoldaternes teltlejr på Prinsessens Bastion.  

Fredericia Shopping holder åbent til kl. 22.00 onsdag den 5. juli. Fra kl. 18.00 vil der være musik i byen og gæsterne kan møde den store Jens Landsoldat. Fakkeloptoget starter kl. 22.00 og derefter samlet går gennem byen.

Udover 6. Juli-dagene, byder ugen også på Naturkunstfestival fra d. 1. - 4. juli og Jazzfestival d. 5. - 8. juli.

Søndags åbent i forbindelse med Disney Skibet

Søndag d. 6. august og søndag d. 13. august ligger Disney Krydstogtskibet, vejen forbi Fredericia. Fredericia Shopping har besluttet at butikkerne holder søndags åbent fra kl. 10-14. Visit Fredericia markedsfører dagene lokalt og regionalt med forventninger om, at det kan trække flere kunder til byen.

Dronningens besøg i Fredericia

Den 1. september får Fredericia besøg af Hendes Majestæt Dronning Margrethe. Planen er, at hun kommer sejlende til med Kongeskibet, og skal køre i hestevogn op gennem bymidten. Fredericia Shopping bakker selvfølgelig op om arrangementet og vil gøre en indsats for at butikker, cafeer og restauranter er klædt godt på til at fejre den store dag. Dagen afsluttes med Open By Night. Vi har stor forventning om, at dagen lokker mange gæster til byen.

 

Aventura

 

Business Bar er en succes

Torsdag den 22. juni, i flot solskinsvejr, dannede Restuarant Hannerup Skov rammen om Business Bar - Her mødes omkring 80 erhvervsfolk fra Fredericia for at netværke uformelt og for at ønske hinanden god sommer.

Erhvervsdirektør Kristian B. Drejer bød kort velkommen og gav herefter ordet til dagens partnere Winoto - Din digitale tryghed og Cafe Cozy / Restaurant Hannerup Skov, og begge glædede sig over det fine fremmøde. Tak til Torben Jensen og Tina Møller for at være værter og sidstnævnte sluttede sin velkomst med at sige: "Nu skal I bare hygge jer i disse dejlige omgivelser, for jeg har jo sørget for at vejret er godt 😉"

Business Bar er kommet for at blive - der er rigtig god opbakning og flere virksomheder har tilkendegivet at de gerne vil være Business Bar-partnere i efteråret og i foråret 2024.

Skulle du og din virksomhed have interesse i at være partnere så rækker I bare ud.

 

Aventura

 

De Nordiske mesterskaber i kortdistance triatlon kommer til Fredericia

Den første weekend i september danner Fredericia rammen om de Nordiske Mesterskaber i kortdistance triatlon – det er startskuddet til en udviklingsplan, som skal sikre store internationale triatlonstævner til centrum af Fredericia.

Arrangørerne bag stævnet og udviklingsplanen er Fredericia Triathlon Team, Fredericia Kommune og Triatlon Danmark – men en arrangørgruppe kan ikke gøre det alene, hvorfor man byder byens virksomheder ind som samarbejdspartnere.

Som samarbejdspartner er der mulighed for branding på selve ruten og i stævneområdet, såvel som der er profilering på stævnets hjemmeside og sociale medier – desuden arbejdes der for mulighed for at kunne invitere gæster, medarbejdere og samarbejdspartnere til VIP-området.

På den sportslige front er Fredericia godt repræsenteret ved OL-kandidat Alberte Kjær Pedersen, som glæder sig til stævnet og til at vise sin by frem, hvilket er endnu et incitament til at bakke op om eventet.

Kan du og din virksomhed se sig selv i dette set-up, og er I med på at udvikle en byfest med triatlon som omdrejningspunkt, så kontakt gerne stævneleder Carsten Andersen på telefon 22300223 eller på mail: caandtri@gmail.com. 

 

 

Aventura

 
 
ARRANGEMENTER 

Business Bar

Business Bar 31. august 2023
Vil du drikke en fyraftensøl med os?
Så har du mulighed for at nyde en lækker kold øl eller et godt glas vin med andre medlemmer af Business Fredericia, når vi gentager succesen og afholder Business Bar d. 31. august.
 
 
 
Torsdag den 31. august 2023. Læs mere og tilmeld dig her.  
 
 

Business Fredericia Golf - og Netværksdag

Business Fredericia Golf - og Netværksdag - SAVE THE DATE

Vi gentager de seneste års succes og inviterer vores medlemmer til Business Fredericia Golf og Netværksdag. Her får du mulighed for at dyrke dit Business Fredericia medlemsnetværk – det er muligt at flere fra samme virksomhed kan deltage.

Fredag den 8. september 2023 kl. 8.00-15.00. Læs mere og tilmeldig dig her. 
 
 

Vækst & Ledelse 2023

Vækst & Ledelses konferencen

Vækst & Ledelses-konferencen i samarbejde med Business Fredericia og HumanHouse kommer retur torsdag d. 14. september 2023. Vi kan ikke helt løfte sløret for det endelige program endnu, men dette års tema bliver fremtidens ledelse.

Så sæt et stort kryds i kalenderen og hold øje med jeres inbox og vores sociale medier for mere info.

Torsdag den 14. september 2023 Læs mere her. 
 
 

Iværksætterkursus - efterår 2023

Vækst & Ledelses konferencen
Få den perfekte take-off som selvstændig og deltag i vores iværksætterkursus. Her får du svar på dine spørgsmål og bliver afklaret på fremtiden – desuden giver det god mulighed for at netværke med andre iværksættere.
Kurset kører over seks aftener og vi afholder det i samarbejde med Middelfart Erhvervscenter.
 
Tilmelding gælder alle kursusdagene.
Torsdag den 28. september  2023 Læs mere her.
 
 

Følg Business Fredericia på de sociale medier

Følg Business Fredericia, og vores nyheder til og om erhvervslivet i Fredericia på LinkedInFacebook og Instagram.
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet