Centrum for vækst og visioner

Nyhedsbrev nr. 5 | April 2023

Kære Modtager
 
 

​Fredericia spiller en central rolle i den grønne omstilling i Nordeuropa

Kristian Bendix Drejer

 

Jeg er stolt og meget tilfreds med at konstatere, at vores indsats for den grønne omstilling ikke er gået ubemærket hen. Regeringens nylige udmelding, om øget fokus på grønne brændstoffer, er et klart signal om, at vi i Fredericia og Trekantområdet er på rette vej og kan spille en central rolle i opfyldelsen af Danmarks klimamål – og endda i den grønne omstilling i hele Nordeuropa. 

Onsdag annoncerede regeringen en ambitiøs plan for at øge CO2-fortrængningskravet og fremme anvendelsen af grønne brændstoffer i transportsektoren. Fredericia og Trekantområdet er i en ideel position til at bidrage til denne omstilling. Vores område er rigt på kompetencer, viden og ressourcer, der kan udnyttes i den grønne omstilling. Et eksempel på dette er etableringen af ADP Energy Infrastructure A/S, et samarbejde mellem offentlige og private aktører, der arbejder på at udvikle infrastrukturen for fremtidens energi. Denne nye organisation vil gøre det muligt for lokale aktører at møde udfordringerne i den grønne omstilling og samtidig skabe vækst og arbejdspladser i regionen. 

Brintinfrastrukturen er også et centralt element i vores områdes bidrag til den grønne omstilling i Nordeuropa. Fredericia og Trekantområdet har et stort potentiale til at blive centrum for CO2, brint og grønne brændstoffer til omstilling af luftfartsindustrien og søfarten. Lokalt samarbejde spiller en afgørende rolle i udviklingen af bæredygtige energiløsninger. Vi har i fællesskab allerede skabt synergier mellem forskellige energiteknologier og industrier. Samarbejdet mellem offentlige og private aktører vil fortsat være nøglen til at realisere potentialet i grønne brændstoffer og opnå de ambitiøse, men realistiske klimamål. 

Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke alle involverede parter i Fredericia for deres engagement og dedikation til at gøre vores område til en grøn frontløber i Nordeuropa. Vi vil fortsætte med at arbejde sammen for at skabe en bæredygtig fremtid og sikre, at vindene fortsat blæser vores vej. 

Denne grønne satsning vil også give nye muligheder for Fredericia, hvor nye virksomheder kommer til, nye arbejdspladser bliver skabt, nye uddannelser og kurser ser dagens lys. Vi er i centrum af Produktionsdanmark, og nu bliver det styrket endnu mere med de kommende investeringer i grøn energi.

 

 

Business Fredericia byder velkommen til ny medarbejder

Mette Pyrdol Christensen

 

Business Fredericia har ansat Mette Pyrdol Christensen som Detail & Oplevelseskonsulent. Mette tiltræder 1. maj 2023 og skal være med til at skabe fornyet fokus på Fredericias mange, butikker, restaurationer og oplevelser.

Mette kommer med 30 års erfaring fra detailbranchen, hvor hun blandt andet har arbejdet med salg, marketing, kommunikation, butiksindretning og konceptudvikling. Senest kommer hun fra en stilling som Marketing Planning Manager hos Zizzi Danmark, hvor hun i samme virksomhed startede som Retail Concept Responsible. Udover Zizzi Danmark, kan Mette også skrive Bestseller, BTX Group og Riis Retail på CV’et.

Læs mere her.

 

 
 

Tak for en fantastisk Business Bar

 
Den 20. april afholdte vi, i samarbejde med Doktor Herman, vores første Business Bar i 2023. Her mødtes 80 erhvervsfolk til en hyggelig og uformel eftermiddag i skønne rammer hos Doktor Herman, der bød på både vådt og tørt til ganen. Vi vil gerne i Businenss Fredericia, sige tusind tak for et fantastisk fremmøde.
 
Vil du også nyde en fyraftensøl eller et glas vin med os, så får du muligheden når vi gentager succesen og afholder Business Bar den 22. juni 2023.
Hold løbende øje med vores nyhedsbreve og vær klar til at tilmelde dig arrangementet på vores hjemmeside Businessfredericia.dk, når det bliver offentliggjort.
 
Vi håber vi ses.
 
Business Bar Partner Doktor Herman

 

Gravearbejde på Nørrebrogade

I den kommende tid vil der foregå gravearbejder på Nørrebrogade. Arbejdet opstartes maj 2023, og vi forventer at være færdige i april 2024. Nørrebrogade vil derfor være spærret for gennemkørsel i perioden.
 
Nørrebrogade vil være spærret for gennemkørsel i perioden fra maj 2023 til april 2024 (fodgængere er undtaget). Arbejdet udføres i mindre etaper, som starter i den ende, hvor rundkørslen ved Frederik 3.’s plads ligger. Derfra fortsætter arbejdet i etaper op mod Indre Ringvej. Det vil løbende ændre sig, hvilken del af Nørrebrogade der er spærret, men det vil på intet tidspunkt være muligt at køre langs hele gaden. Vi opfordrer trafikanter i området til at følge skiltningen på stedet.

Når arbejdet er færdigt, anlægger Fredericia Kommune nye fortove, cykelstier mv. Nørrebrogade vil altså fremstå pæn og ny, når arbejdet er overstået.

Læs mere her.

Kilde: Fredericia Spildevand og Energi A/S

 
Fredericia Spildevand

 
 
ARRANGEMENTER 

Go’ Morgen med Business Fredericia

Go morgen netværk

Der går efterhånden ikke en dag, hvor vi ikke hører om et IT-nedbrud, et hackerangreb eller en historie om identitetstyveri..

Vi har til dette morgenmøde inviteret Torben Jensen fra ”Winoto – Digital tryghed” som kommer og fortæller om, hvad du selv kan gøre som virksomhed for at gøre tilværelsen for “hackere” meget mere besværlig.

Tirsdag den 2. maj 2023 kl. 7.45-9.15. Læs mere her.

 

Netværksmøde i Direktørnetværket

Mellemleder ERFA møde

På dette netværksmøde tager vi på virksomhedsbesøg hos GoSail i Middelfart som inviterer indenfor for at fortælle om deres to store kommende WM’er i sejlads.

Desuden får deltagerne, efter en grundig instruktion, mulighed for at “hoppe i sejlertøjet” og komme ud og prøve kræfter med sejlads i både sejlbåd og RIB. Dette er naturligvis under kyndig styring af erfarne sejlere/skippere.

Torsdag den 11. maj 2023 kl. 7.00-11.30. Læs mere her.

 

Uddeling af CSR-prisen 2022 i Fredericia

CSR-Prisen Fredericia

Igen i år skal vi kåre en modtager af CSR-Prisen Fredericia, og den skal igen i år tildeles en af de mange virksomheder, der gør en stor en indsats i det daglige, for at gøre en forskel for andre mennesker.

Du indstiller en virksomhed ved at sende en mail til: jp@businessfredericia.dk

Torsdag den 16. maj 2023 kl. 14.00-16.30. Læs mere her.

 

Opfinderaften – få din gode ide omsat til virkelighed

 Opfinderaften – få din gode ide omsat til virkelighed
Går du rundt med en “Ole-opfinder” i maven eller har du allerede gjort dig nogle tanker omkring opfinderi, så er der hjælp at hente, når der inviteres til “opfinderaften” – her får vi besøg af Teknologisk institut og Patent- og Varemærkestyrelsen, som er specialister i håndteringen af opfindelser.
 
Onsdag den 24. maj 2023 kl. 16.30-19.00. Læs mere her.
 

Energy Cluster Denmark årsmøde 23. - 24. maj

 Energy Cluster Denmarks Årsmøde
Deltag i Energy Cluster Denmarks Årsmøde, som i år afholdes i MesseC, Fredericia. Her vil der være et yderst spændende program, der fokuserer på temaet ”Den fleksible fremtid – om det grønne, fleksible og digitale forbrug i fremtidens energisystem”. Arrangementet vil både indeholde forskellige indlæg, keynote speakers, workshops og paneldebatter og underholdning.
 
Tirsdag d. 23 og onsdag d. 24. maj 2023. Tilmeld dig her.
 

Energy Investor Day 23. maj

 Energy Cluster Denmarks Årsmøde
Oplev Energy Investor Day under Energy Cluster Denmark årsmøde.
 
Kom med, når Energy Cluster Denmark og Beyond Beta inviterer til Energy Investor Event i forbindelse med Energy Cluster Denmarks årsmøde 2023. Arrangementet henvender sig både til dig, der er iværksætter inden for energisektoren, som ønsker at høre mere om investeringsmuligheder og eventuelt pitche din idé for mulige investorer. Det henvender sig til dig, der er interesseret i at investere i start ups med innovative løsninger til energisektoren.
 
Tirsdag d. 23 maj 2023 kl. 9.30-13.00. Tilmeld dig her.
 

Netværksmøde i Bestyrelsesnetværket

 Netværksmøde i Bestyrelsesnetværket

På dette netværksmøde har en af netværksdeltagerne inviteret Hanne Christensen som er en af ASNET-boards ambassadører. Hanne har mange års erfaring fra bestyrelsesarbejde og vil bibringe netværket nyttig viden.

Temaet ”Betydningen af bestyrelsesnetværk”

Fredag den 26. maj 2023 kl. 7.30-10.00. Læs mere her.

 

Sommerrock & Open by Night 2023

Sommerrock og Open by Night 2023
Fredericia Shopping gentager succesen og inviterer til Sommerrock den 2. juni 2023 i Fredericia. 
 
Så skriv datoen i kalenderen og inviter familie og venner til en skøn dag med masser af musik, shopping og arrangementer rundt i byens gågader. Du kan følge med på vores facebookside, Fredericia Shopping, hvor vi snart løfter sløret for dagens spændende program og løbende holder dig opdateret om Sommerrock 2023.
 
Den 2. juni 2023
 
 

Business Bar - SAVE THE DATE

Business Bar 22. juni 2023
Vil du drikke en fyraftensøl med os?
Så har du mulighed for at nyde en lækker kold øl eller et godt glas vin med andre medlemmer af Business Fredericia, når vi gentager succesen og afholder Business Bar d. 22. juni.
Inden længe kan du tilmelde dig arrangementet, så følg med på Business Fredericias hjemmeside
 
Torsdag den 22. juni 2023 kl. 15.00-17.00. 
 
 

Business Fredericia Golf - og Netværksdag - SAVE THE DATE

Business Fredericia Golf - og Netværksdag - SAVE THE DATE

Vi gentager de seneste års succes og inviterer vores medlemmer til Business Fredericia Golf og Netværksdag. Her får du mulighed for at dyrke dit Business Fredericia medlemsnetværk – det er muligt at flere fra samme virksomhed kan deltage.

Torsdag den 8. september 2023 kl. 8.00-15.00. Tilmeld dig her. 
 
 

VÆKST & LEDELSE 2023 - SAVE THE DATE

VÆKST & LEDELSE 2023 - SAVE THE DATE
Vækst & Ledelses konferencen i samarbejde med Business Fredericia og HumanHouse kommer retur torsdag d. 14. september 2023. Vi kan ikke helt løfte sløret for det endelige program endnu, men dette års tema bliver fremtidens ledelse. Så sæt et stort kryds i kalenderen og hold øje med jeres inbox og vores Sociale Medier for mere info. 
 
Torsdag den 14. september 2023
 
 

Nye medlemmer
 
Assos Pizza & Sandwichbar   Liberal Alliance Fredericia
Butik Smagløs v/Hanne Andersen   Malene Hein Consulting
FiberLAN A/S   Nolu Energy ApS
folieNinja   RIT A/S
Grill Pavillionen v/Torben   RPL Consulting 
JOB BOOSTER DENMARK ApS   Skævt Reklamebureau
Klinge Hypnoterapi   Statera- Rego ApS
Kyhldesign    
 
 
 
 
Andre tiltag

Få tilskud til at ansætte en medarbejder i ½ år.

Som virksomhed kan du godt stå og mangle bestemt viden eller kompetencer til at kunne lykkedes med din udvikling. Har du et cvr.nr. med 0-249 ansatte, en organisation og likviditet der kan understøtte en projektansættelse i 6 mdr. Så kik her. Ved at sige ja til at få en Vækstpilot siger du ja til en unik mulighed for at få sat skub i dine udviklingsopgaver. Fx Projektledelse, Udvikling og implementering af markedsføringsstrategi SoME mm. Udvikling af nye produkter og koncepter, udvikling af risikoanalyser og afhjælpende foranstaltninger på fx forsyningskæder, udvikling af en bæredygtighedsstrategi eller få skabt overblik over dine eksisterende processer, Implementering af nyt CRM, ERP, WMS mm. Mulighederne er mange og det er eksemplerne også hos de virksomheder der er gået igennem første runde Vækstpiloter i 2022.

SMV Vækstpilot er muligheden for at få 50% af op til 30.000 kr. i samlet løn i 6 mdr. dvs. tilskuddet er på op til 90.000 kr. og udbetales efter afslutningen af projektperioden. Vækstpiloten skal som minimum være faglært. Der er 455 pladser nationalt, så har du en kandidat eller et projekt er det nu der er mulighed. Puljen er åben for ansøgninger. For yderligere information om krav for deltagelse eller mere viden kan du kontakte Maria Bejer Clausen hos Business Fredericia på mbc@businessfredericia.dk | tlf. 92150128 for mere information eller læse mere på SMV:Vækstpilot 

Afslutningskonference om Supply Chain Resilience

Den 1. juni 2023 kan du komme til afslutningskonference på SDU Kolding og høre om resultaterne af projektet Supply Chain Resilience i små og mellemstore produktionsvirksomheder (et projekt støttet af Industriens Fond). www.scr-smv.dk. Det handler om at skabe robuste forsyningskæder. Hør KVM Genvex A/S og CUBIC-Modulsystem A/S fortælle om deres deltagelse i projektet, hvad det har givet dem, og hvordan de arbejder med at sikre robusthed i deres forsyningskæder, og hør forskerne fortælle om deres findings og konklusioner. De vil også præsentere de værktøjer, der er lavet på baggrund af projektet og give dig nogle greb til at sikre implementering i en travl hverdag – og endelig får du et eksemplar af slutrapporten med hjem.Se også her ny artikel om Airco Process Technology https://scm.dk/vækstkomet-stiller-skarpt-på-resiliens 

Projektet er støttet af Industriens Fond og gennemført af professor Jan Stentoft og lektor Ole Stegmann Mikkelsen fra Syddansk Universitet i samarbejde med 18 danske produktionsvirksomheder. Program og tilmelding: https://www.conferencemanager.dk/scrkolding

 

 
Følg Business Fredericia på de sociale medier

Følg Business Fredericia, og vores nyheder til og om erhvervslivet i Fredericia på LinkedInFacebook og Instagram.
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet