Nyhedsbrev nr. 11| September 2022

Kære Modtager
 
 

Energikrise og tårnhøje energipriser – Hvad gør du som virksomhedsleder og ejer?

Det ser ud til at blive den dyreste vinter nogensinde for danskerne, og prognoserne for energipriserne er simpelthen fantasital. De stigende priser på el, vand og varme har fået mange til at skrue ned for varmen og slukke lyset for at spare energi. Men hvad er potentialet?  Vi stiller skarpt på mulighederne og giver dig et overblik for besparelser i netop din virksomhed.

Tilmeld dig her.
 
 
 

Sæt skub i dit onlinesalg - sikkert, nemt og hurtigt

Nu har du mulighed for at starte din egen webshop eller skabe mere omsætning i din eksisterende webshop. Vær med i 3 workshops, hvor du får styrket din e-handel.
Du lærer om platformer og systemer og hvordan du skaber trafik og salg - alt dette med afsæt i dine kunders behov.
 
Erhvervshus Sydjylland udbyder i samarbejde med eksperter dette workshopforløb.
 
Læs mere her.
 
 
 
 

Fredericia Håndværkerforening får ny formand

Fredericia Håndværkerforening har på et bestyrelsesmøde onsdag den 21. september valgt at konstituere Jesper Bjerrisgaard til formand. Han driver til dagligt anlægsgartnerfirmaet Tefax, som han er ejer af. Jesper Bjerrisgaard glæder sig til arbejdet, og vil fortsætte den linje, den tidligere formand og foreningen generelt står for.
 
Læs mere her.
 
 
 

Fremtidens diplomingeniører skal kunne uddanne sig i Fredericia

Hvis to helt nye diplomingeniøruddannelser fremover placeres på Fredericia Maskinmesterskole, vil det ikke alene bakke op om Fredericia Kommunes politik på området, men også den grønne omstilling.
 
Det er tanken at uddannelserne tilrettelægges således, at de studerende får et stærkt tilhørsforhold til erhvervslivet i Fredericia, og at de studerende så efterfølgende vælger Fredericia til, og både arbejder og bosætter sig her.
 
Efterspørgslen på kvalificeret arbejdskraft er stor, og placering af uddannelserne i Fredericia hilses velkommen af erhvervslivet i Fredericia.
 
Læs mere her.
 
 
 

Projekt Edison - "Min by i fremtiden"

 
Projekt Edison er en landsdækkende opfinderkonkurrence for elever i 6. og 7. klasse drevet af fonden for entreprenørskab. I Fredericia Kommune deltager 350 elever fra 7. klasse. Gennem et innovativt læringsforløb vil eleverne stifte bekendskab med konceptet, produktudvikling og teknologi i både teori og praksis. Målet er, at hver gruppe fremstiller et produkt, hvilket de senere skal fremvise på en større messe i konkurrence mod andre elever.
 
Formålet med Projekt Edison er at give elerverne muligheden for at deltage i en innovativ læringsproces tidligt i deres skoleforløb, og muligvis vække interesse for entreprenørskab og iværksætteri. Herudover øver de kompetencer i at arbejde med designprocesser og lave prototyper med digitale teknologier. Årets tema er "Min by i fremtiden". I løbet af efteråret skal eleverne arbejde med produktudvikling, præsentationsteknik, visualisering og markedspotentiale som forberedelse til lokalfinalen og landsfinalen i november, hvor de skal fremvise deres endelige produkt for forældre, undervisere og dommere.
 
Lokalfinalen i Fredericia Kommune finder sted tirsdag den 8. november i Eksercerhuset på Bülows Kaserne med besøg af dommere i tidsrummet kl. 10-13. Her skal kåres 6 vindere - vinderne går videre til landsfinalen.
 
Business Fredericia bakker op om Projekt Edison og vil gerne opfordre andre til at afse tid til dommergerningen den 8. november. Er man interesseret i at høre mere, så er man velkommen til at kontakte projektleder Kia Skovbo Ehlers på mail: kia.ehlers@fredericia.dk eller tlf. 61688494.
 
 
 

Save the date: Nytårskur

Save the date til Fredericia Kommune og Business Fredericias nytårskur, som afholdes i Eksercerhuset onsdag den 25. januar 2023 kl. 16.00-19.00.
Det endelige program følger senere, men du har allerede nu mulighed for at sætte kryds i kalenderen og tilmelde dig arrangementet. 

Tilmeld dig her.
 
 
 
ARRANGEMENTER 

Læs og tilmeld dig nogle af de spændende arrangementer der er på programmet

 
 

Go’ morgen med Business Fredericia

Go morgen netværk

Go’ Morgen med Business Fredericia – vi er hinandens “eksperter” – Der er ikke noget tema for mødet, men medbring gerne en aktuel udfordring og få input/feedback fra de andre netværksdeltagere.

Tirsdag den 4. oktober 2022 kl. 7.45-9.15. Læs mere her.

 

MORGENMØDE – Energikrise og tårnhøje energipriser – Hvad gør du som virksomhedsleder og ejer?

Go morgen netværk

Business Fredericia inviterer til morgenmøde, hvor vi stiller skarpt fokus på hvad du som virksomhedsleder eller ejer, i både små og store virksomheder, kan gøre for at skabe energibesparelser på den korte og lange bane.

Fredag den 7. oktober 2022 kl. 7.30-10.00. Læs mere her.

 

Netværksmøde i Bestyrelsesnetværket

Go morgen netværk

På dette netværksmøde er emnet valgt blandt netværkets medlemmer. Baseret på et oplæg drøftes temaet blandt netværkets medlemmer og der udveksles erfaringer og synspunkter.

Torsdag den 14. oktober 2022 kl. 7.30-10.00. Læs mere her.

 

Netværksmøde i Mellemledernetværket

Go morgen netværk

Temaet bliver: ”Skab mening i dit lederskab”. Via oplæg og workshop arbejdes der med at finde sit ”hvorfor” og skabe mening. Omdrejningspunktet bliver Simon Sineks ”The Golden Circle”. John Pagaard, indehaver af den Fredericia baserede virksomhed Human Factor ApS er inviteret til at udfolde temaet.

Onsdag den 26. oktober 2022 kl. 7.00-10.00. Læs mere her.

 

Netværksmøde i Direktørnetværket

Go morgen netværk

På dette netværksmøde sætter vi fokus på som topleder at præstere samtidigt med at kunne trives. Det er under overskriften ”Koden til præstation og trivsel”. Chris MacDonald er inviteret til at udfolde emnet. Dette er ikke et foredrag baseret på pep-talk og holdninger. Det er en tankevækkende rejse ind i den videnskabelige verden bag præstation og trivsel.

Torsdag den 27. oktober 2022 kl. 7.00-10.00. Læs mere her.

 

Industriens dag 2022

Go morgen netværk

I år er temaet mere aktuelt end nogensinde: Grøn omstilling af industrien og den aktuelle energikrise.

Tirsdag den 1. november 2022 kl. 8.30-16.00. Læs mere her.

 

Go’ morgen med Business Fredericia

Go morgen netværk

Særlig sensitiv er IKKE en diagnose, blot et personligt træk

Kender du til dette – eller måske kender du nogen der har det sådan?

Tirsdag den 1. november 2022 kl. 7.45-9.15. Læs mere her.

 

Bag enhver god beslutning – er drivkraften din underbevidsthed

Go morgen netværk

Få indsigt i hvordan du kan omprogrammere din hjerne til at træffe bedre beslutninger, som er sunde og gode for dig.

Du ved det godt. Du gør det bare ikke….!

Torsdag den 3. november 2022 kl. 19.00-21.00. Læs mere her.

 

Morgenseminar – Bliv klar til den nye bogføringslov og hør om krav til digitale bilag i SMV’er

Go morgen netværk

 

Der er en ny bogføringslov på vej, som forventes at rejse krav om, at de påvirkede virksomheder skal have digitaliseret alle bilag fra 1. januar 2023 og frem.

Tirsdag den 8. november 2022 kl. 8.30-10.00. Læs mere her.

 

Nye medlemmer
 
byMANO CERTEGO A/S
Gottfred Petersen A/S HG Regnskab og Bogføring
OCEAN7 PROJECTS ApS Palle Mogensen
Secure Spectrum Trekantområdet ApS   Væxthuset ApS  
 
 

Følg Business Fredericia på de sociale medier

Følg Business Fredericia, og vores nyheder til og om erhvervslivet i Fredericia på LinkedInFacebook og Instagram.
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet