Nyhedsbrev nr. 10| August 2022

Kære Modtager
 
 

Facts fra turismen i Fredericia - det går godt

Både i forhold til erhvervs- og leisureturismen i Fredericia strømmer det ind med gode resultater. Nedenfor er et lille udpluk af aktiviteter, som Experience Fredericia og Visit Fredericia, har arbejdet på gennem de sidste 4 måneder.
Samtidigt har Fredericia i månederne marts-juni budt rigtigt mange gæster indenfor. Konferencer, møder, messer og events samt nogle gode varme sommermåneder har resulteret i samlet set flere gæster til byen fra marts-juli, end hvad er set i 6 år. Gæstetal for juli og august er endnu ikke tilgængelige.

  • Erhvervsturisme: Pipeline med 41 kunder opbygget på 4 måneder, tilbud afgivet til 25% af disse.
  • Erhvervsturisme: Kommunikationsplatform, som skal understøtte salgsarbejdet, er under opbygning.
  • Leisure-turismen: Årets sommerkampagne har virket. Der er flotte besøgsstigninger på Visitfredericia.dk i juni viser en 38% stigning af gæster.
  • Leisure-turismen: Brandingkampagnen ”En Sommerdag ved Bæltet” var på alle måder en succes. Den nye app ” Voldens Vidner” er brugt flittigt og bådturen på tværs af Fredericia/Middelfart udsolgt før tid.  

 

 
 
 

Lærlinge til håndværksfagene i Fredericia kommune

Det er kendt at håndværksfagene i årene fremover står og mangler hænder – i den forbindelse er det for Business Fredericia vigtigt, at samspillet mellem virksomheder, lærlinge og uddannelsesinstitutioner fungerer optimalt, så vi får sikret bedst mulige vilkår for lærlinge, og at disse får mulighed for at få en læreplads.

På et statusmøde d. 12. august 2022, mellem EUC Lillebælt, Fredericia Håndværkerforening, lokale håndværksmestre og Business Fredericia, blev der gjort status på lærlinge situationen i Fredericia.
EUC Lillebælt oplyser at stort set alle deres elever der søger i Fredericia, får en læreplads.

Formand for Fredericia Håndværkerforening Michael Kristensen udtaler:
”Vi er glade over at få bekræftet at der er lærepladser til langt de fleste der ønsker en håndværksmæssig uddannelse, og som er klar til at yde en indsats både på skolebænken, og i deres indsats ved at kontakte lokale håndværksmestre. Vi har stadig virksomheder, eksempelvis VVS mestre, der ansætter lærlinge fra andre byer, fordi de ikke får ansøgere fra Fredericia.
Vi har et godt samarbejde med de forskellige uddannelsesinstitutioner og håndværksmestrene rundt i byen, men min opfordring til de unge mennesker der ønsker sig en læreplads er, tag din ansøgning i hånden, og tag ud og aflever den til virksomheden”.

Læs mere her.

 
 
 
 
ARRANGEMENTER 

Læs og tilmeld dig nogle af de spændende arrangementer der er på programmet

 
 

Netværksmøde i Mellemledernetværket

Go morgen netværk

På dette netværksmøde er vi hinandens eksperter.

Temaet er værdierne i en organisation, og deres betydning for dig som mellemleder. Hvordan navigerer og leder du i forhold til din organisations værdier, og dine egne værdier.

Onsdag den 24. august 2022 kl. 7.00-10.00. Læs mere her.

 

Netværksmøde i Direktørnetværket

Go morgen netværk

På dette netværksmøde sætter vi fokus på bæredygtighed.

Hvordan gribes det an, hvordan bliver bæredygtighed en del af din virksomheds forretningsmodel.

Torsdag den 25. august 2022 kl. 7.00-10.00. Læs mere her.

 

Go’ morgen med Business Fredericia

Go morgen netværk

På dette Go’ morgenmøde tager vi på virksomhedsbesøg hos Crossbridge Energy

Pressechef Torben Øllegaard Sørensen vil give os en rundvisning indenfor hegnet på raffinaderiet og fortælle om, hvorledes man i en stor international virksomhed transformerer fra fossile brændstoffer til en mere grøn produktion. Desuden vil han kort komme ind på de udfordringer, et salg af en stor international virksomhed, afstedkommer.

Tirsdag den 6. september 2022 kl. 7.45-9.30. Læs mere her.

 

Business Fredericia Golf- og Netværksdag

Go morgen netværk

Vi gentager sidste års succes og inviterer vores medlemmer til Business Fredericia Golf og Netværksdag. Her får du mulighed for at dyrke dit Business Fredericia medlemsnetværk, og det er muligt at deltage flere personer fra samme virksomhed.

Programmet er både for øvede og nybegyndere inden for golf. Vi går i hold á 4 personer, der giver rig mulighed for at få nogle gode snakke rundt på banen.

Fredag den 9. september 2022 kl. 8.00-15.00. Læs mere her.

 

Vil du være med til at gøre en forskel for unge med iværksætterdrømme?

Go morgen netværk

Med iværksætteri som omdrejningspunkt engagerer Mind Your Own Business drenge i alderen 13 til 19 år fra Korskærparken i Fredericia.

Drengene står på vippen til at etablere deres egen mikrovirksomhed, og de har brug for sparring fra dygtige og engagerede lokale fra Fredericia og omegn. Er det dig?

Tirsdag den 13. september 2022 kl. 16.30-17.30. Læs mere her.

 

Bæredygtig ledelse – konference

Go morgen netværk

I en tid, hvor det er en udfordring af rekruttere medarbejdere med de rette kvalifikationer, er bæredygtig ledelse et område, der har ekstra bevågenhed for virksomheder og organisationer. Fokus på at sikre, at de medarbejdere, der allerede er ansat, forbliver, fylder på samme måde rigtig meget.
I løbet af aftenen giver de fire foredragsholdere hvert deres bud på, hvordan man bedst håndterer udfordringen. Se frem til nogle spændende timer med mange ny vinkler på bæredygtig ledelse.

Torsdag den 15. september 2022 kl. 17.00-22.00. Læs mere her.

 

Iværksætterkursus 2022 – Efterår

Go morgen netværk

Få den perfekte take-off som selvstændig og deltag i vores iværksætterkursus. Her får du svar på dine spørgsmål og bliver afklaret på fremtiden – desuden giver det god mulighed for at netværke med andre iværksættere.

Kurset kører over seks aftener og vi afholder det i samarbejde med Middelfart Erhvervscenter.

Onsdag den 21. september 2022 kl. 17.00-20.00. Læs mere her.

 

Vil jeres virksomhed gerne udvikle og implementere bæredygtighed på nogle få måneder?

Go morgen netværk

Vil jeres virksomhed gerne udvikle og implementere bæredygtighed på nogle få måneder?

… Så skal jeres virksomhed deltage på vores udviklingsforløb i bæredygtighed.

4 halvdags workshops supplereret med individuel sparring, hvor I vil blive guidet af erfarne konsulenter til at udvikle og implementere bæredygtighed i JERES virksomhed. Forløbet vil kunne give jer en konkurrencemæssig fordel, adgang til nye markeder, og det nødvendige grundlag for at handle med de store virksomheder. Målet er at vækste både top- og bundlinje.

Tirsdag den 27. september 2022  Læs mere her.

 

Nye medlemmer
 
 
Andre tiltag

Åben Havn i Fredericia

Go morgen netværk

I samarbejde med Fredericia Shipping, SDK Shipping, Fredericia Håndboldklub, FC Fredericia, EUC Lillebælt, Maskinmesterskolen samt EventC inviterer havnen inden for til en dag fyldt med spændende aktiviteter, hvor borgere og andre interesserede kan opleve havnen på tæt hold.   Arrangementet er gratis for alle og kræver ikke tilmelding.   

Lørdag d. 10. september kl. 11.00-16.00. Læs mere her.

 

Webinar - Konference med fokus på fleksible arbejdsplader

Go morgen netværk
Hvordan kommer fremtidens arbejdsplads til at se ud? 
 
Deltag gratis i konferencen, faciliteret af Wecademy og hør eksperters bud på, hvordan fremtidens fleksible arbejdsplads kan se ud. Konferencen sætter fokus på mental sundhed på arbejdspladsen og udforsker forskellige muligheder for en fleksibel arbejdsplads, blandt andet 4 dages arbejdsuge.
 
Fredag den 16. september kl. 9.30 - 12.00. Læs mere og tilmeld dig her
 

Tilskudsmuligheder
SMV:Digital: 
Den 29. august kan du søge om 25.000 kr. til tilskud til privat rådgivning. Læs mere her.
Den 12. september kan du søge om 100.000 kr. til privat rådgivning om hvordan du skaber værdi med dine data. Læs mere her.
Den 13. september kan du søge om 50.000 kr. til  privat rådgivning om digital sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse. Læs mere her
Den 3. oktober kan du søge om 250.000 kr. til investerings- og rådgivning. Læs mere her.
Den 10. oktober kan du søge om 100.000 kr. til privat rådgivning. Læs mere her.

SMV:Grøn:
Få økonomisk støtte til en grøn omstilling. Åbning for ansøgning fra den 12. – 16. september 2022. Du kan søge om enten voucher 1 på 50.000 kr. eller voucher 2 på 150.000 kr. Læs mere her.

SMV: Vækstpilot:
Søg om 50% i løntilskud (max 15.000 kr.) i op til 6 måneder Den 24. august kan du deltage i webinar om ordningen. Læs mere her.

SMV:Eksport:
Få støtte til eksport, og indtag nye markeder. Læs mere her.   
 
Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp, kontakt chefkonsulent Jesper Bonnén, tlf. 92150128 eller mail: jb@businessfredericia.dk
 

Følg Business Fredericia på de sociale medier

Følg Business Fredericia, og vores nyheder til og om erhvervslivet i Fredericia på LinkedInFacebook og Instagram.
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet