Nyhedsbrev nr. 7| April 2022

Kære Modtager
 
 
Vi har en vision.
 
Fredericia er en moderne industriby, der bliver fremtidens centrum for grønne energiløsninger indenfor Transport & Logistik og Energi & Klima. Vi bliver en del af løsningen på verdens energi- og klimaudfordringer.

Visionen er, at Fredericia inden for en periode på fem år, bliver et vesteuropæisk epicenter for:
  • Transport og logistiksektoren med fokus på multimodalitet
  • Energi- og klimasektor med fokus på fremtidens grønne omstilling af drivmidler til transportsektoren (Power-to-X), og sektorkobling – flytning af energi imellem sektorer samt forskydning af forbrug 
Grundstenene til realisering af ovenstående vision er allerede lagt. Fredericia har qua dens geografiske beliggenhed igennem tiden tiltrukket transport- og logistikvirksomheder. Og i Fredericia kan transportveje kobles/krydses – søtransport, vejtransport, banetransport og lufttransport – via Billund Lufthavn – det multimodale transportsystem. EU har således i 2015/16 udpeget Fredericia som europæisk HUB. Det har tiltrukket og tiltrækker til stadighed endnu flere virksomheder i denne branche til Fredericia.
 
Vedrørende energi- og klima, så findes der i Fredericia en række større energi- og produktionsvirksomheder – Ørsted, Energinet, Crossbridge Energy, TVIS Fjernvarme, Fredericia Spildevand og Energi A/S, Associated Danish Ports A/S, Carlsberg, Arla, Ball Beverage Fredericia A/S. Disse virksomheder arbejder med grøn omstilling og bæredygtighed. Det tiltrækker andre virksomheder, som ønsker at samarbejde med disse og således placere sig i Fredericia. Der er skabt og skabes således løbende symbioser mellem virksomheder med komplementære kompetencer. Bl.a. Power-to-X, Carbon capture, Sludge2Oil, plast2Oil m.v. Klyngeorganisationen Energy Cluster Denmark har etableret sig i Fredericia.
 
Byudvikling/Base of Energy:
 
Fredericia By har undergået en kraftig forvandling i de sidste 10 år. Cafe- og restaurationsmiljøet er blomstret op og der er etableret gader ned mod havnemiljøet, som har skabt et nyt og spændende miljø. Det bynære havneareal er ved at blive integreret i selve byen (Kanalbyen). Der bygges boliger, der etableres Campus ved Gammel Havn og sejlskibene får atter plads i inderhavnen fra 2022. Derudover arbejdes der med et stort erhvervsbyggeri, "Base Of Energy", hvor op til 1600 medarbejdere skal have til huse indenfor energisektoren, med beliggenhed ned mod vandet i den østlige del af kanalbyen. Et område som skal huse forskningsmiljøer og virksomheder, der er i gang med fremtidens grønne omstilling.  
 
 
 
 

HUSK - CSR PRISUDDELINGSFEST I FREDERICIA

Rigtig mange virksomheder bidrager i det daglige til at gøre en forskel for mennesker, der har det svært.

I Fredericia bidrager mere end 230 virksomheder til CSR7000, som er vores lokale tiltag til eks. nedbringelse af ledigheden, uddannelse, opkvalificering, job til udsatte borgere, godt arbejdsmiljø og meget mere. Blandt disse virksomheder, er 9 blevet indstillet til at modtage den første CSR-Pris i Fredericias historie.

Vi skal nu finde modtageren af CSR Prisen 2021, og det sker ved et festligt eftermiddagsarrangement, som vi afholder den 05. maj 2022 fra kl. 14.00-17.00 i ADP-Loungen i Fredericia Idrætscenter.

Vi har sammensat et stærkt program, og skuespiller, forfatter, foredragsholder mm. Peter Mygind, har sagt ja til at komme og være konferencier, og guide os gennem eftermiddagen.

Vi bliver også beriget med en medrivende fortælling af Lisa Kjær Gjessing, der er Europamester, Verdensmester og Paralympisk mester i Taekwondo, som kommer og fortæller ”Min guldhistorie”.

Se hvilke virksomheder, der er indstillet til CSR-Prisen 2021 og læs hele programmet og tilmeld dig her.
 
 
 

 
 

 
ARRANGEMENTER 

Læs og tilmeld dig nogle af de spændende arrangementer der er på programmet

 
 

Kompetence forløb: Kom i gang med den grønne omstilling, og få et overblik over virksomhedens klimaaftryk

Go morgen netværk

Kom i gang med din grønne omstilling

Business Fredericia udbyder dette forløb gennem vores samarbejdspartner Erhvervshus Syd.

Har du brug for et overblik over dit klimaaftryk og hvordan du kan spare CO2? Så vær med i 3 workshops og opbyg en bæredygtig profil. Få styr på beregningen af dine drivhusgasudledninger og lær, hvordan du kan bruge det i din markedsføring – seriøst og troværdigt.

Tirsdag den 3. maj kl. 8.30-12.00.Læs mere her.

 

Go’ Morgen med Business Fredericia – har du fokus på IT-sikkerhed?

Go morgen netværk

IT-sikkerhed – det er omtrent lige så spændende som at se maling tørre, men samtidig ret tæt på at være lige så vigtigt som dit hjerteslag!

Hvorfor skal man bekymre sig om det, og hvad kan man gøre for at sikre sig bedst muligt?

Det kommer Torben fra Winoto og fortæller om – med udgangspunkt i, hvorfor ”Det sker ikke for os!” IKKE holder i den her sammenhæng!

Tirsdag den 3. maj 2022 kl. 7.45-9.15. Læs mere her.

 

CSR Prisuddelingsfest i Fredericia

Go morgen netværk

Rigtigt mange virksomheder gør en stor en indsats i det daglige, for at gøre en forskel for mennesker, der har det svært.

I Fredericia bidrager mere end 230 virksomheder til CSR7000, som er vores lokale tiltag til eks. nedbringelse af ledigheden,
uddannelse, opkvalificering, job til udsatte borgere, godt arbejdsmiljø og meget mere. Blandt disse virksomheder, er 9 af
dem blevet indstillet til at modtage den første CSR-Pris i Fredericias historie.


Torsdag den 5. maj 2022 kl. 14.00-17.00. Læs mere her.

 

Har din virksomhed et uforløst potentiale?

Go morgen netværk

Så kom og få inspiration til, hvordan du kommer videre

Denne aften stiller vi skarpt på følgende emner:

– Kunderelationer
– Virksomhedsdrift
– Organisation
– Forretningskoncept

Du bliver introduceret til et ”værktøj”, Væksthjulet, som giver dig en 360 graders screening af din virksomhed, du finder ud af ”hvor skoen trykker” og du får et klart billede af din fremtidige prioritering.

Onsdag den 18. maj 2022 kl. 17.00-20.00. Læs mere her.

 

Vision2032: Fredericia, hvor skal vi hen?

Go morgen netværk

En fælles vision for Fredericia er på vej, og du og din virksomhed kan være med til at forme den!

Fredericia Byråd inviterer alle virksomheder i kommunen til netværk og samtalesalon tirsdag den 31. maj 2022. Morgenen starter med netværk og morgenmad kl. 7.30, og samtalesalonen starter kl. 8.00.

Her kan du komme med input til en fælles vision for Fredericia Kommune.

Tirsdag den 31. maj 2022 kl. 7.30-10.00. Læs mere her.

 

Energi- og klimaforum: Hvor langt er Fredericia i arbejdet med at blive Danmarks midtpunkt for fremtidens grønne løsninger?

Go morgen netværk

Kom til netværksmøde i Business Fredericias Energi- og Klimaforum.

Vi sætter fokus på hvor langt Fredericia er i arbejdet med at blive Danmarks midtpunkt for fremtidens grønne løsninger, og hvilke muligheder fører det med sig for erhvervslivet i Fredericia de kommende år?

Onsdag den 8. juni 2022 kl. 7.30-10.00. Læs mere her.

 

Andre tiltag

Forskellige tilskudsmuligheder

SMV-Eksport: Få op til 800.000 kr. i eksporttilskud. Sæt fart på din eksport med 5 nye tilskudsmuligheder Læs mere her

SMV-Digital: Styrk din digitale sikkerhed Få 50.000 kr. i rådgivertilskud. Puljen er åben. Læs mere her.

SMV-Vækstpilot: Få 50% i løntilskud til ny medarbejder i 6 måneder Læs mere her.

Lav dit CO2-regnskab: Kom i gang med din grønne omstilling ved at deltage i 3 workshops hos Erhvervshus Sydjylland Læs mere her.

SMV-Food: Er du en fødevarevirksomhed, har du mulighed for at få 45.000 kr. i tilskud til f.eks. at øge e-handlen eller optimere produktionen. Læs mere her. 
 
SMV-Grøn: Du kan få op til 150.000 kr. til rådgivning, investering og kompetenceudvikling, der gør din virksomhed endnu mere grøn. Læs mere her.

Vil du vide mere? Kontakt chefkonsulent Jesper Bonnén på 92150128 eller jb@businessfredericia.dk 
 
 
Nye medlemmer
 
 

Følg Business Fredericia på de sociale medier


Følg Business Fredericia, og vores nyheder til og om erhvervslivet i Fredericia på LinkedInFacebook og Instagram.
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet