Nyhedsbrev nr. 1| Januar 2022

Kære Modtager
 

GODT NYTÅR

 
Formanden ønsker godt nytår

2021 har været fuld af udfordringer og nye veje. Erhvervsmæssigt stod vi i en masse situationer, vi ikke havde prøvet før. Imens 2020 for halvdelen af virksomhederne var det bedste år nogensinde, og for den anden halvdel et år med tvangsnedlukninger i næsten hele perioden, var 2021 et udfordrende år for mange. 
 
Men erhvervslivet stod og står stærkt, og vi har arbejdet sammen om løsningerne. Der findes dog ingen lette løsninger, slet ikke i forhold til den aktuelle mangel på arbejdskraft i vores samfund. Politikerne skal arbejde hurtigt med at få det løst, og så skal vi beslutte, hvordan vi kommer videre. Jobbene er der, men de bliver ikke besat, og det er klart, at det er en problemstilling, der skal løses hurtigst muligt.  
 
Vi har en sund og god økonomisk vækst i samfundet og skal vi fortsætte den, skal vi sørge for, at der er hænder nok.  
 
Vi kan glæde os over, at der fortsat kommer mange virksomheder i Fredericia. Som borger ønsker jeg også mere bosætning i byen – det er fantastisk med virksomhederne, der slår sig ned. Det er klart, at de gør det, da vi ligger i centrum af Danmark. Vi har en fantastisk infrastruktur rundt omkring byen.  
 
Derudover er det vigtigt og godt, at vi kan tiltrække virksomheder, men vi skal også have medarbejderne til at slå sig ned i Fredericia. Derfor glæder jeg mig over, at man har gang i udstykningerne, men også, at man politisk arbejder på at tiltrække flere borgere via en aktiv bosætningspolitik.  
 
Jeg ved, at politikerne i Fredericia ser på dækningsafgiften, der i mine øjne langt hen ad vejen i bund og grund er en urimelighedsskat, og når den ikke er i alle kommuner, er det  et konkurrenceparameter. I Fredericia kan man ikke tage de penge ud af budgettet, det har jeg respekt for, men jeg er glad for, at politikerne har kvitteret for det i budgettet. Hvis man kan gøre noget ved arbejdsløsheden i byen, så kan man bruge de penge, vi sparer på det, på at nedsætte dækningsafgiften. Det er klart, at det er en skat, som er en torn i øjet.  
 
Selvom der har været nedlukninger, restriktioner og et andet liv i området, så er det fantastisk at se alle de spadestik, der er blevet taget i 2021. Det sker i lyset af, at det blomstrede i erhvervslivet, inden vi blev ramt af restriktioner igen.  
 
Jeg forstår sagtens, at særligt restauranter og cafeer, som netop havde set lyset for enden af tunnellen, nu trækker vejret dybt igen.  
 
Derfor glæder jeg mig til foråret, hvor det bedre vejr forhåbentligt betyder, at Corona restriktionerne fjernes igen og så tror jeg økonomien buldrer derudaf. Og ser man på det lokalpolitiske, så håber jeg, at 2022 bliver et år med ro. 2021 var et år, hvor fokus var på alt andet end Fredericias udvikling. Nu er der valgt et nyt byråd, der skal have chancen, og jeg er sikker på, at de vil løse opgaven til UG.  
   
Bent Jensen
Formand Business Fredericia
  
Som suplement til ovenstående har formand Bent Jensen givet et interview til DANSKE DIGITALE MEDIER A/S , du kan se og høre interviewet her.
 
 
ARRANGEMENTER 

Webinar: 50-150.000 kr. i støtte til bæredygtighed og grøn omstilling?

Go morgen netværk

Så skynd dig at tilmelde dig vores webinar d. 18 januar kl. 8.15. Det er online, kort og præcist, og klæder dig på til at søge før det er for sent. Puljen åbner allerede d. 24. januar 2022.

Tirsdag den 18. januar 2022 kl. 8.15-9.15 Læs mere her.
 

Kunne salgsnetværket være noget for dig?

Go morgen netværk

Arbejder du med B2B-salg på strategisk, taktisk og operationelt niveau, og trænger du til faglig inspiration herom, så er Business Fredericias nye salgsnetværk måske noget for dig. Dit udbytte vil være faglige indspark omkring B2B-salg samt netværk med andre ligesindede.  
Kom med til det næste netværksmøde, hvor vi sætter fokus på løsningssalg. Du vil få indsigt i form, indhold og deltagerkreds.

Tirsdag den 18. januar 2022 kl. 7.00-10.00. Læs mere her.
 

Go’ Morgen med Business Fredericia

Go morgen netværk

Branding – hvad er det for en størrelse?

Hvad kan det bruges til? Og er det ikke bare et andet fint ord for marketing? Med +20 års erfaring inden for salg og marketing vil Henrik give en introduktion til branding.

Branding kan være med til at give en virksomhed et godt afsæt for succes.

Tirsdag den 1. februar 2022 kl. 7.45-9.15. Læs mere her.

 
Andre tiltag

Følg Business Fredericia på de sociale medier


Følg Business Fredericia, og vores nyheder til og om erhvervslivet i Fredericia på LinkedInFacebook og Instagram.
 

Høring af Fredericia Kommunes udbuds- og indkøbspolitik

Fredericia Kommunes udbuds- og indkøbspolitik har til formål at fastlægge rammerne for kvalitet, miljø ansvarligt indkøb, social bæredygtighed, erhvervsliv og økonomi, der skal forenes og- eller prioriteres, når Fredericia Kommune køber ind. Udbuds- og indkøbspolitikken indeholder, blandt andet, fire overordnede målsætninger:

Økonomisk ansvarlige indkøb, skal sikre borgere og virksomheder mest mulig værdi for deres skattekroner.
Miljømæssigt ansvarlige indkøb, skal bidrage til den grønne omstilling, og understøtte cirkulær økonomi og hensyn til miljø og klima samt ”Fredericia for Verdensmålene” og Fredericia Kommunes til enhver tid gældende ”Klimaplan”.
Social bæredygtighed, sikres ved udstrakt anvendelse af sociale klausuler, herunder arbejdsklausuler og partnerskabsmodeller.
Det lokale erhvervsliv skal sikres så optimale muligheder som muligt i forhold til at kunne konkurrere om de kommunale opgaver.
 
Udbuds- og indkøbspolitikken er blevet fornyet og revideret, og der ønskes en offentlig høring af den nye version af udbuds- og indkøbspolitikken, inden den forventes endelig vedtaget og implementeres i kommunen. Høringssvar skal være Udbud&Indkøb i hænde senest den 28. januar 2022. Høringssvar skal sendes til malene.h.frederiksen@fredericia.dk  
 
 
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet